Learn or Lose

18 apr 2018

Baukelien van Minnen - Trainer & Adviseur bij de Academy for Recruitment

Learn or Lose
Recruiters hebben moeite om bij te blijven in de snel veranderende wereld. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat het noodzakelijk is om vier tot acht uur per week te besteden aan persoonlijke ontwikkeling en het leren van nieuwe vaardigheden. Dit hoeft niet altijd in de vorm van een training of opleiding.  Er zijn gelukkig ook andere mogelijkheden.

Continue verandering
Organisaties veranderen continu, technologische ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op en we hebben te maken met een arbeidsmarkt die sterk in beweging is. Voor recruiters wordt het steeds belangrijker om in dit dynamische speelveld zijn toegevoegde waarde te behouden. De manier om dit te doen is om continu nieuwe dingen te leren.

Leer of leg het af
Learn or lose. Dat is de titel van de
 inaugurale rede van Nick van Dam, ter aanvaarding van de leerstoel Corporate Learning & Development aan Business Universiteit Nyenrode. In zijn rede doet hij een duidelijke oproep:

“als je geen tijd en geld wilt investeren in je eigen ontwikkeling door te leren op de werkplek en daarbuiten, ga je het uiteindelijk afleggen tegen de technologische ontwikkelingen.” 

Adviesbureau McKinsey deed in opdracht van Google onderzoek in negen Europese landen en kwam tot
een soortgelijke conclusie. Om mee te komen met technologische ontwikkelingen moeten we vier tot acht uur per week besteden aan het leren van nieuwe vaardigheden.

Vier tot acht uur per week leren
Vier tot acht uur per week leren lijkt veel en veel recruiters zullen moeite hebben dit in te passen in hun toch al drukke schema. Maar leren hoeft niet altijd in een cursus of training. Er zijn vele manieren waarop je kunt zorgen dat je bij blijft in je vakgebied:

  • Dwing jezelf elke week om uit je comfortzone te komen door iets nieuws te proberen. Blijf niet te lang hangen in oude gewoontes en patronen;
  • Besteed extra aandacht aan vaardigheden die toekomstbestendig zijn zoals creativiteit, communicatieve vaardigheden en ondernemen;
  • Volg onlinecursussen en webinars. Lees artikelen en blogs van experts in je vakgebied;
  • Focus je niet alleen op je huidige rol, maar ook op een toekomstige rol;
  • Leer van collega’s. Wissel kennis uit. Vraag eens advies vanuit een totaal andere hoek.


Laat je ook opleiden
Naast bovenstaande, voegt het volgen van een fysieke opleiding , veel toe aan het ontwikkelen van recruiters om succesvol in hun vak te worden en blijven. Een opleiding die zich richt op nieuwe vaardigheden, creativiteit en werken vanuit je eigen talent is onze opleiding
Recruitment Professional. De opleiding haalt het beste in je naar boven en neemt je mee in de nieuwste technologische ontwikkelingen. Meer weten over de opleiding, bekijk het opleidingsprogramma.

Delen op Social Media

terug naar overzicht

INITIATIEFNEMERS EN PARTNERS

Realisatie: 7U Digital Originals