Maak het verschil, voor jezelf en voor anderen

18 apr 2018

Debbie van der Vegt is Corporate Recruiter bij Achmea en (net) afgestudeerd aan de Academy for Recruitment!

Wat wil ik met mijn loopbaan? Iets met mensen, het beste in iemand naar boven halen, zaken uitzoeken, mensen helpen, trends volgen, processen verbeteren, het verschil maken en resultaten behalen. Dat moest het in zich hebben. Maar in welke functie komt dit allemaal terug?

Vanaf 2011 werk ik bij Achmea. Een bedrijf dat ontwikkeling van medewerkers heel belangrijk vindt. Daarbij komt ook dat ik op de afdeling Management & Talent Management werk. Een afdeling die zich bezig houdt met de ontwikkeling van talent. Kwam dat even goed uit! Een mooie kans om samen de manager Management & Talent Development, om tafel te gaan en mijn ‘loopbaan’ te bespreken. En weet je wat het mooiste is? Binnen Achmea heb je de kans om een interne oriëntatiestage te doen. Wanneer je je wilt ontwikkelen richting een andere functie, kun je binnen Achmea stage lopen op een andere functie binnen een andere afdeling. Zo heb je de kans om te kijken wat je van een andere functie vindt en of het bij je past.

Omdat wij flexibel werken binnen Achmea, komt het regelmatig voor dat je ineens naast andere collega’s zit. Op een dag zat ik naast een Corporate Recruiter, ik luisterde mee met wat zij nou deed. En opeens wist ik het, ik wil Recruiter worden! En vanaf toen ben ik ervoor gegaan. Van de gesprekken met mijn manager Recruitment en andere Recruiters werd ik helemaal enthousiast en ik mocht starten met mijn oriëntatie stage op de Recruitment afdeling bij Achmea. Daar heb ik onwijs veel geleerd in korte tijd.

Ik ontdekte hoe divers het werk is als Recruiter, hoeveel invloed je hebt, hoeveel contact je hebt met verschillende collega’s binnen het bedrijf en met sollicitanten, hoe je mensen echt kunt helpen, hoe je de juiste match maakt, hoe je het verschil maakt, welke trends er zijn op de arbeidsmarkt en hoe je Agile kunt werken. Eigenlijk vond ik die 3 maanden stage veel te kort en wilde ik nog veel meer leren. Ik ben me gaan verdiepen in een opleiding en kwam ik via mijn Manager Recruitment bij The Academy for Recruitment terecht. Een uitgebreid opleidingsprogramma en praktijkgericht. Ik had er enorm veel zin in. In september 2017 ben ik samen met twee collega’s gestart met de opleiding en werd mijn interne stage ook nog eens verlengd!

De opleiding heeft mij enorm geholpen bij mijn ontwikkeling als Recruiter. Je wordt niet alleen uitgedaagd je skills te vergoten, maar je vergroot ook direct je netwerk! Je maakt kennis met collega Recruiters, zowel corporate- als bureauzijde en uitzendbureaus, aanbieders van diensten binnen recruitmentwereld en je krijgt les van ervaren experts en trainers. Tijdens de opleiding leer je echt de fijne kneepjes van het vak!

Zo sta je stil bij het recruitmentproces en, heel belangrijk, bij jouw eigen profiel. Wat heeft jouw persoonlijke profiel van invloed op je werk? Hoe zorg je ervoor dat je zelf goed zichtbaar en vindbaar bent op LinkedIn? Wat houdt een client experience in? Hoe doe je nu echt een goede vacature-intake? En hoe schrijf je een wervende vacaturetekst? En hoe haal je nu de juiste kandidaat naar boven uit een aantal cv’s? Als je al cv’s binnen krijgt…. want de arbeidsmarkt is in verandering. Maar hoe zit de arbeidsmarkt dan in elkaar, welke tools kan je gebruiken om dit in kaart te brengen? En hoe zoek en benader je nu potentiele kandidaten op bijv. LinkedIn? Hoe kan je competentiegericht interviewen? En hoe ga je om met dilemma’s? Kortom je leert heel veel en ik heb het meteen in de praktijk toegepast.

Tijdens mijn opleiding kreeg ik het aanbod om te blijven als Corporate Recruiter Juridisch en HR bij Achmea. Inmiddels ben ik ervan overtuigd dat Recruitment een grote toegevoegde waarde heeft binnen een organisatie. Mensen maken het verschil in een organisatie. Het verschil in productiviteit tussen mensen die het beste passen en medewerkers die minder goed passen is enorm. Daar komt bij dat een baan een grote rol speelt in het leven van mensen. Je brengt veel tijd door op je werk. Hoe belangrijk is het dan dat een baan bij je past en dat je in een organisatie werkt waar je blij van wordt?

Ik heb mijn passie gevonden!

Debbie van der Vegt
Corporate Recruiter Achmea

Delen op Social Media

terug naar overzicht

INITIATIEFNEMERS EN PARTNERS

Realisatie: 7U Digital Originals