Wees klaar voor de volgende golf.

02 okt 2017

In het begin van de 21e eeuw voorspelde de geprezen futurist Ray Kurzweil dat er 20.000 jaar vooruitgang zou plaatsvinden in de komende 100 jaar. In werkelijkheid heeft de technologie – nog sneller dan Kurzweil dacht – veranderd hoe we werken, meer specifiek in de afgelopen twee decennia.

Volgens het  PwC rapport De toekomst van werken, verwacht 53 procent van de respondenten dat technologische doorbraken de manier waarop we werken verder zullen veranderen binnen de komende vijf tot tien jaar. De nieuwe infrastructuur en het personeel zorgen voor belangrijke kansen voor organisaties die zich aanpassen aan de eisen van de digitale revolutie. Zal uw organisatie hier deel van uitmaken?

Wees klaar voor de volgende golf

In een studie van 2017 door McKinsey & Company bleek dat ongeveer 30 procent van de taken in meer dan 60 procent van de beroepen in de komende jaren waarschijnlijk geautomatiseerd zal worden. De Chief Economist van de Bank of England waarschuwde ook dat impactmachines, robots en cognitieve computers tot 15 miljoen Britse en 80 miljoen Amerikaanse banen zullen innemen.

Bedrijfsleiders kunnen zich voorbereiden op automatisering door hun teams bij te scholen. Dit kan gedaan worden in de vorm van mentorschema’s op de werkplek, online trainingssoftware of wekelijkse seminars. Van afgestudeerde nieuwe werknemers tot managers van het middenkader, die proactief de digitale vaardighedenkloof opvullen, door middel van robuuste, op maat gemaakte opleidingen die het personeel voorbereiden op de nieuwste technologische veranderingen.

Tijd investeren in teams zal de productiviteit verhogen, de groei op lange termijn garanderen en bedrijven helpen bloeien. Een onderdeel hiervan is kijken naar waar mensen werken en hoe ze werken. In 2030 zullen 10 procent van de grootste bedrijven in de VS virtuele bedrijven zijn, waarbij er nooit meer dan 10 procent van hun werknemers op kantoor werken. Bedrijven moeten ervoor zorgen dat ze werkplektools beschikbaar hebben voor degenen die op afstand werken.

Vierenzestig procent van de bedrijfsleiders gelooft dat ze de productiviteit zouden kunnen verbeteren, als ze ook zouden snijden in de pendeltijden. Door flexibele werkruimteopties te kiezen zoals ‘workspace-as-a-service’, waardoor men kantoren in steden over de hele wereld, ter beschikking kan hebben, kunnen werknemers meer tijd besteden aan het wegwerken van hun werklast en brengen ze minder tijd op de weg door. Dergelijke locaties zijn niet alleen voor langeafstandsreizigers: 57 procent van de werknemers vertelt ons dat ze op afstand werken om productief te blijven tijdens het reizen van en naar vergaderingen.

Investeren in een digitale werkplekstrategie

Bedrijfsleiders zijn reeds bezig met het invoeren van technologische oplossingen in hun workflows, zoals social mediatools en virtuele vergadersystemen. Ze automatiseren processen volledig op gebieden zoals training en rekrutering, waardoor medewerkers meer tijd kunnen spenderen aan innovatie. Uniforme communicatie elimineert barrières en zorgt ervoor dat samenwerking een meer centrale plaats krijgt in de werkervaring – waardoor groei, innovatie en efficiëntie eveneens bevorderd worden.

Het opbouwen van een effectieve digitale werkplekstrategie vereist dat men duidelijke bedrijfsdoelstellingen en technologieprioriteiten vastlegt. De juiste digitale hulpmiddelen moeten belemmeringen voor de bijdrage en participatie op de werkplek verlagen en het voor de werknemers mogelijk maken om meer te gaan voor een aanpak van samenwerking voor belangrijke operationele taken. Dit kan alleen bereikt worden door effectief veranderingsbeheer door te voeren en door de nodige opleiding aan het personeel te verzorgen. Succes bij het behalen van de gedefinieerde bedrijfsdoelstellingen moet gedurende een proefperiode worden gemeten en beoordeeld.

Wanneer bedrijven moeite hebben om verbinding te maken met belangrijke digitale infrastructuur heeft dit een negatief effect op de productiviteit en op het moreel van hun teams. Begin vorig jaar kwamen ongeveer 75.000 bedrijven, die meer dan 4,5 miljoen werknemers vertegenwoordigen, samen via hun kamers van koophandel en schreven ze een brief aan de Britse regering over hoe slechte breedbandverbindingen hun zakendoen negatief beïnvloedde. Toegang tot de juiste apparatuur en technologieën, waar u ook bent, garandeert een maximale productiviteit.

Een robuuste gegevensstrategie creëren

Gegevens worden in een sneltempo steeds meer de cruciale basis voor besluitvorming en marktanalyse. In alle sectoren is de snelheid en de efficiëntie waarmee bedrijven met gegevens omgaan en deze verwerken, nu een drijvende kracht voor het concurrentievoordeel.

Aangezien machinaal leren, robotica en cognitieve analyse steeds verfijnder worden, vergemakkelijkt automatisering de bedrijven herevaluering van hoe ze hun personeelsbestand structureren. Volgens een rapport van Deloitte bespaarde een manager  43 minuten per maand voor zijn bedrijf door verbeterde werkplekinstrumenten te gebruiken. Het bedrijf schat dat met meer dan 30.000 managers dit tot een jaarlijkse productiviteitsverhoging van $12 miljoen zou leiden.

Onderzoeksfirma Ovum voorspelt dat machinaal leren een belangrijke rol zal spelen bij gegevensvoorbereiding en voorspellende analyse voor bedrijven aangezien big data steeds prominenter worden. Er wordt verwacht dat de VS in 2018 zullen worstelen met een vaardigheidstekort van 140.000 tot 190.000 mensen met diep analytische vaardigheden en er 1,5 miljoen managers en analisten, die weten hoe grote gegevens gebruikt moeten worden om efficiënte beslissingen maken, tekort zullen zijn.

Omdat digitale infrastructuur steeds meer gegevens moet kunnen dragen heeft, is softwarevirtualisatie een belangrijk instrument geworden bij het beheer van de toenemende complexiteit. Software gedefinieerde netwerken (Software-defined networking – SDN) stellen cloud- en netwerkingenieurs en -beheerders in staat snel te reageren op veranderende zakelijke behoeften. Met deze infrastructuur op zijn plaats kunnen organisaties gegevens efficiënt beheren, omdat ze hun activiteiten op verschillende markten kunnen afstemmen en hun diensten integreren met nieuwe platforms.

Voor professionals die graag snel hun activiteiten willen verfijnen en te verbeteren, betekent het kiezen van de juiste werkruimte kiezen voor uitstekende digitale verbindingen en de bijbehorende technische infrastructuur. Werken op een plaats die gunstig gelegen en uitgerust is, met alle juiste IT, zal u en uw team helpen om u te focussen op het oplossen van problemen en te streven naar nieuwe mogelijkheden.

De juiste technologie en infrastructuur is van vitaal belang voor uw bedrijf – vandaag, morgen en in de toekomst.

Bron: Regus

Delen op Social Media

terug naar overzicht

INITIATIEFNEMERS EN PARTNERS

Realisatie: 7U Digital Originals