Toegang tot trainingslocaties met coronatoegangsbewijs

16 januari 2022

Op vrijdag 14 januari heeft het kabinet wederom een persconferentie gegeven rondom (de versoepeling van) de coronamaatregelen. Langzamerhand gaat Nederland weer wat meer open. Voor trainingen die ‘noodzakelijk zijn voor uitoefening van beroep en bedrijf’ bestond al een uitzondering. Deze gaan dus gewoon door. Ook zijn er versoepelingen ten aanzien van de quarantaineregels aangekondigd.

Trainingen mogen doorgaan

Trainingen en opleidingen mogen doorgaan. De overheid maakt en maakte een uitzondering voor “locaties waar cursussen of trainingen worden gegeven die noodzakelijk zijn voor de uitoefening van beroep en bedrijf.” De trainingen van artra vallen onder deze uitzondering en kunnen dus doorgaan. Locaties zoals Aristo en Space to Create geven aan dat zij openblijven voor het faciliteren van trainingen. De horecafunctie in deze locaties is wel gesloten. Als locaties ervoor kiezen toch dicht te blijven, dan word je daar uiteraard over geïnformeerd en wordt naar een passende oplossing gezocht.

Kan of wil je de komende weken niet aan een training deelnemen, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We kijken dan of er een mogelijkheid is om de training op een later moment te volgen.

Coronabewijs

Voor toegang tot trainingslocaties is een coronabewijs noodzakelijk. Daarnaast moet bij verplaatsing binnen een trainingslocatie een mondkapje gedragen worden. De locatie zorgt ervoor dat er anderhalve meter afstand gehouden kan worden.

LET OP: Bij onze eigen trainingslocatie in Arnhem en bij de trainingslocatie Space to Create in Utrecht hoeft geen coronabewijs getoond te worden. Wel moet je bij Space to Create bij verplaatsing een mondkapje dragen. Op beide locaties moeten deelnemers 1,5 meter afstand van elkaar bewaren.

Quarantaineregels gewijzigd

Als je positief test op het coronavirus, ga je uiteraard in quarantaine. Tot nu toe moesten ook nauwe contacten, zoals gezinsleden of directe collega’s, dan in quarantaine. Ook als zij niet besmet waren. Dit wordt versoepeld. Als je langer dan een week geleden een booster hebt gehad of minder dan 8 weken geleden zelf een coronabesmetting hebt doorgemaakt, dan hoef je niet in quarantaine. En kun je dus deelnemen aan een training.

Heb je de booster (nog) niet gehad en geen recente coronabesmetting doorgemaakt, en is een nauw contact besmet met het coronavirus, dan ga je – in overleg met de GGD – in quarantaine.

Alleen toegang met geldig coronatoegangsbewijs

De locaties waar onze opleidingen en trainingen gegeven worden moeten van de overheid vragen om een geldig coronatoegangsbewijs. Dit betekent dat je bij de ingang een  vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag via testen voor toegang moet kunnen tonen via de CoronaCheck-app, in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. Je privacy is daarbij gewaarborgd. Je gegevens worden niet opgeslagen en alleen gebruikt voor controle van het bewijs.

Heb je geen (werkende) smartphone, dan kun je een coronatoegangsbewijs maken en uitprinten via coronacheck.nl.

Gratis testen via testenvoortoegang

Ben je niet (volledig) gevaccineerd of kun je geen herstelbewijs laten zien, maak dan een gratis testafspraak via testenvoortoegang (zie ook de infographic onderaan dit bericht):

 1. Ga naar testenvoortoegang
 2. Ga naar ‘maak een afspraak’
 3. Selecteer bij ‘kies activiteit’ voor ‘overige binnenactiviteit’
 4. Kies bij de datum en het tijdstip van je training of opleiding.
 5. Vervolgens kun je jouw testlocatie en -tijdstip kiezen (altijd binnen 24 uur voor aanvang van de training), je gegevens invullen en je afspraak bevestigen.

Na de test kun je dan een coronatestbewijs aanmaken in de CoronaCheck-app. Deze toon je bij binnenkomst bij de locatie, in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. Je privacy is altijd beschermd. Je gegevens worden niet opgeslagen en worden alleen gebruikt voor controle van het bewijs.

Handhaving door trainingslocatie

De uitbater van de horecagelegenheid cq trainingslocatie doet de handhaving. De gemeente kan controleren of de uitbater goed handhaaft. artra speelt daar verder geen rol in.

Basisregels

Om corona onder controle te krijgen is het in ieder geval noodzakelijk om de basisregels te blijven volgen. Onder de basisregels wordt verstaan:

 • Blijf thuis bij klachten en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
 • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
 • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
 • Schud geen handen.
 • Was vaak en goed je handen.
 • Hoest en nies in je elleboog.
 • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

Contact

In het geval dat je niet kunt of wilt voldoen aan de verplichting om bij binnenkomst een coronatoegangsbewijs te tonen, neem dan contact met ons op. We kijken dan of bijvoorbeeld online deelname mogelijk is (dat is namelijk niet op iedere locatie of voor iedere training mogelijk).

Contactgegevens: 085 486 5200 of info@academyforrecruitment.nl

Terug naar overzicht

Wil jij nieuws en updates ontvangen van de Academy for Recruitment?