Vijf verrassende e-learnings die je bij de Academy for Recruitment kunt volgen

Marco Hendrikse 24 december 2021 3 min
Categorie: Opleiding & Ontwikkeling

Bij de Academy for Recruitment worden recruiters opgeleid. Dus, zo hoor ik je denken, dan zullen ze wel leren hoe je een vacature-intake doet en een effectieve vacaturetekst schrijft. Of hoe je het recruitmentproces optimaliseert en een goed sollicitatiegesprek voert. Klopt helemaal. Natuurlijk wordt er in diverse trainingen uitgebreid aandacht besteed aan recruitmentvaardigheden.

Toch doet de Academy for Recruitment nog veel meer. We willen ook dat recruiters en HR-professionals goed in hun vel zitten en dat het bij de organisaties waar zij werken allemaal goed geregeld is. Zo voorkom je verzuim en verloop, zorg je voor productieve medewerkers en het is goed voor het werkgeversimago. Dus bieden we e-learnings aan die daar op inspelen.

Vijf e-learnings

In dit kader presenteren we hier de vijf meest verrassende e-learnings die je bij de Academy for Recruitment kunt volgen.

 1. Omgaan met pesten op de werkvloer

  Pesten of aanverwant gedrag heeft ernstige gevolgen op de werkvloer. Medewerkers die gepest worden verzuimen jaarlijks gemiddeld 7 dagen meer dan medewerkers die niet gepast worden. Pestgedrag heeft dus een enorme impact op de werkvloer en op het imago van de organisatie. Direct en indirect. Pestgedrag wil je dus herkennen en voorkomen. Hoe je dat doet leer je in deze e-elearning.

 2. Offboarding

  Van onboarding weten we nu wel dat het belangrijk is, maar offboarding? Als je deze e-learning gevolgd dan besef je hoeveel een goede offboarding oplevert (zoals ex-medewerkers die anderen aanraden bij jou te komen werken of later bij je terugkeren). Bovendien heb je meteen nog eens een herhaling van de relevante regelgeving en alles op een rij wat je moet regelen bij het vertrek van een medewerker. En je krijgt tips voor het voeren van een exitgesprek, dat echt iets oplevert (misschien zelfs wel nieuwe medewerkers).

 3. Timemanagement

  In deze booming arbeidsmarkt zijn recruiters druk. Heel erg druk. Met andere woorden, recruiters moeten goed plannen en slim met hun tijd omgaan. De e-learning Timemanagement is dan zeer geschikt om te volgen. Gegarandeerd dat je de tijd die je nodig hebt om deze e-learning te volgen binnen de kortste keren ‘terugverdient’.

 4. Omgaan met agressie op de werkvloer

  Nog een e-learning in het kader van grensoverschrijdend gedrag. Medewerkers die met agressieve collega’s of klanten te maken krijgen zitten niet lekker in hun vel. Bovendien is de kans groot dat ze erover praten met anderen. Dat is (wederom) niet goed voor het werkgeversimago. In deze e-learning leer je wat agressie is, waar het vandaan komt en wat het met mensen doet wanneer zij met agressie worden geconfronteerd, Op basis van verschillende cases leer je hoe je het best kunt handelen in de praktijk.

 5. Preventie en omgaan met verzuim

  Als je als HR-professional medewerkers begeleid bij ziekte en binnen de organisatie aanspreekpunt bent voor ziekteverzuim en re-integratie, dan is deze e-learning echt iets voor jou. Naast aandacht voor relevante wet- en regelgeving biedt deze e-learning je praktische handvatten om effectief verzuim te voorkomen en beheersen. Dat draagt zeker bij aan het welzijn van medewerkers.

Aan deze e-learnings dacht je niet toch? Terwijl ze dus wel, stuk voor stuk, van toegevoegde waarde zijn voor recruiters en HR-professionals. Doe er je voordeel mee.