ABU-CAO

Volg de training ABU-CAO om (weer) op de hoogte te zijn.

Vind jij het soms ook lastig om op de hoogte te blijven van de nieuwste principeakkoorden en besluiten van de ABU-CAO? Zou jij graag helemaal up to date zijn van de toekomst van de flexibele arbeidsmarkt? Wil jij de ABU-CAO zodanig leren kennen dat je je uitzendkrachten, gedetacheerden én je opdrachtgevers op een professionele manier kunt informeren? Ga dan aan de slag met de training ABU-CAO!

Waarom goede ABU-CAO kennis zo belangrijk is

Wist je dat er per jaar ruim 750.000 mensen werken via een uitzendbureau en dat er daardoor maar liefst 1,4 miljoen tijdelijke banen vervuld worden? De Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) is de belangenbehartiger van de uitzendondernemingen in Nederland. De ABU sluit haar CAO af met werknemerspartijen FNV, CNV, De Unie en LBV. De ABU-CAO is algemeen verbindend verklaard door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dit betekent dat ook niet aangesloten organisaties die zich bezighouden met het ter beschikking stellen van arbeidskrachten verplicht zijn de ABU-CAO toe te passen. Met zo’n 560 leden vertegenwoordigt de ABU circa 65% van de markt. Samen realiseren de ABU-leden per jaar meer dan 298 miljoen uitzenduren. Kennis van de ABU-CAO is daarom essentieel om klanten en werknemers goed te informeren en om fouten te voorkomen. Fouten kunnen immers leiden tot boetes en naheffingen vanuit de controlerende instellingen.

Wat er aan bod komt in de training ABU-CAO

ARTRA houdt je graag op de hoogte van de wijzigingen die tijdens de looptijd van de CAO worden doorgevoerd. In deze training wordt essentiële kennis opgefrist en worden nieuwe actualiteiten uitgebreid. Zo behandelen we de Wet werk en zekerheid, de consequenties voor de flexbranche, alsmede de inlenersbeloning en de ABU-CAO loonschalen die voor doelgroepen mogen worden toegepast.

De workshop is praktijkgericht, zodat je echt inzicht krijgt hoe de CAO-regels in de praktijk uitwerken. Na het volgen van deze workshop ben je (weer) helemaal op de hoogte hoe je de huidige ABU-CAO moet toepassen.

Voor wie is de training ABU-CAO geschikt?

De workshop is uitermate geschikt voor iedereen in de uitzendbranche die te maken heeft met de ABU-CAO.

CAO en lesmateriaal

Uiteraard ontvang je de nieuwste versie van de ABU-CAO en een map met relevant lesmateriaal.

Bewijs van deelname en PE-punten

Deelnemers die de dag volledig bijwonen, ontvangen na afloop een bewijs van deelname. Stichting Normering Arbeid (SNA) kent 6 PE-punten toe aan deze workshop.

Duur

Deze training duurt 1 dag (2 dagdelen).

Kosten

De kosten voor deze training bedragen € 425 (excl. BTW).

Onderwerpen die aan bod komen bij de training ABU-CAO

Na afloop van deze training ben je in staat om:

 • Inlenersbeloning en ABU-CAO toe te passen voor verschillende doelgroepen.

Bovendien heb je kennis van:

 • Totstandkoming ABU-CAO;
 • Fasensystematiek en rechtspositie (incl. AOW);
 • Uitzendbeding en ULV;
 • Opvolgend werkgeverschap;
 • Wet werk en zekerheid waaronder: ketenbepalingen, aanzegtermijn, proeftijden, transitievergoeding, wijzigingenontslagrecht;
 • Toepassing inlenersbeloning en ABU-CAO loonschalen voor doelgroepen;
 • Wegvallen uitzendarbeid;
 • Reserveringen, scholing en pensioen;
 • Wet arbeid en zorg;
 • Ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Ook kan jij specifieke, belangrijke vragen en cases inbrengen om te behandelen.

Wie gingen je voor

Quote

De handmatige berekeningen zijn erg leerzaam. Ik geef deze training een 8 en geef ARTRA een 10!

- Simon Hanegraaf van Controller HOBIJ
Inschrijven voor de cursus ABU-CAO?

Wil jij vandaag nog aan de slag met Employer Branding? 

Op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en bekijk direct 12 tips om jouw video recruitment skills naar een hoger niveau te tillen.