Training Ethiek & Dilemma’s

Hoe ver ga jij om een vacature te vervullen?

We weten allemaal dat discriminatie verboden is. Maar wat doe je dan met iemand die uit de ziektewet komt? Wat doe je met iemand die te dik is, te jong of te oud is? Of met een lijnmanager die een bepaalde etniciteit liever niet in zijn team wil? De beschuldigingen van discriminatie liggen continu op de loer. Hoe ver ga jij om een openstaande vacature in te vullen? Weet jij hoe je als recruiter om moet gaan met ethische dilemma’s rondom discriminatie? Wat mag wel en wat niet? En wanneer is iets daadwerkelijk strafbaar? In deze training nemen we je mee in de keuzes en mogelijkheden die je hebt bij discriminatie en hoe je als professional een voordeel kunt behalen door juist te handelen.

Discriminatie op de loer

Er rust een zware verantwoordelijkheid op de schouders van medewerkers in de flexbranche. ‘Bad hires’ die de continuïteit van de organisatie in gevaar brengen. Hoe ga je om met leeftijdsdiscriminatie of een lijnmanager die een bepaalde etniciteit niet in zijn team wil? En hoe kijk je naar dikke mensen, zwangere personen of mensen die genezen zijn van een ernstige ziekte? Maar wat dacht je van een kickback fee van een bureau, leverancier of een kandidaat die een stuk van jouw fee wil hebben? Ons vak staat bol van dilemma’s, meningen, voorkeuren en tegelijkertijd de druk om wel de openstaande vacatures in te vullen.

Voor wie is de training ‘Ethiek & Dilemma’s’ geschikt?

De training is uitermate geschikt voor een recruiter, intercedent, leidinggevende/manager of een andere functie waarbij je in aanraking komt met klanten. Deze training wordt gegeven in samenwerking met artra. Het (aanvangs)niveau van deze training is mbo+.

Duur

Deze training duurt 1 dag van 09:30 tot 16:30 uur. Daarnaast is er een studielast van circa 4 uur en volg je ter voorbereiding op deze training de e-learning Omgaan met discriminatie op de werkvloer.

Let op

Januari 2021 wijzigt de opzet van deze training. Zo worden onder andere een online kennismaking en een afsluitende online sessie van circa 1 uur aan deze training toegevoegd. Dit verhoogt het studierendement nog meer.

Prijs

De kosten voor deze training bedragen € 545 (excl. btw). Dit is inclusief het trainingsmateriaal.

Onderwerpen die aan bod komen bij de training ‘Ethiek & Dilemma’s’

Na afloop van deze training ben je in staat om:

  • In te schatten wat wel of niet mag, wat grijs gebied is en wanneer het strafbaar is;
  • Als organisatie een statement te maken over ethische vraagstukken;
  • Je voordeel te behalen door juist te handelen.

Bovendien heb je kennis van:

  • Keuzes en mogelijkheden die je hebt bij discriminatie;
  • Ethiek en ethische vraagstukken in de praktijk;
  • Wet- en regelgeving in Nederland;
  • Dilemma’s die je tegenkomt in de praktijk.

Wil jij nieuws en updates ontvangen van de Academy for Recruitment?

Wil jij graag een efficiënter recruitmentproces?