fbpx

Ethiek & Dilemma’s

Hoe ver ga jij om een vacature te vullen?

We weten allemaal dat discriminatie verboden is. Maar wat doe je dan met iemand die uit de ziektewet komt? Wat doe je met iemand die te dik is, te jong, te oud of een lijnmanager die een bepaalde etniciteit liever niet in zijn team wil. De beschuldigingen van discriminatie liggen continu op de loer. Hoe ver ga jij om een openstaande vacature te vullen? Weet jij hoe je als recruiter om moet gaan met ethiek en discriminatie? Wat mag wel? Wat mag niet? En wanneer is iets daadwerkelijk strafbaar? In deze training nemen we je mee in de keuzes en mogelijkheden die je hebt bij discriminatie en hoe je als professional een voordeel kunt behalen door juist te handelen.

Discriminatie op de loer

Er rust een zware verantwoordelijkheid op de schouders van medewerkers in de flexbranche. ‘Bad hires’ die de continuïteit van de organisatie in gevaar brengen. Hoe ga je om met leeftijdsdiscriminatie of een lijnmanager die een bepaalde etniciteit niet in zijn team wil? En hoe kijk je naar dikke mensen, zwangere personen of mensen die genezen zijn van een ernstige ziekte? Maar wat dacht je van een kickback fee van een bureau, leverancier of een kandidaat die een stuk van jouw fee wil hebben? Ons vak staat bol van dilemma’s, meningen, voorkeuren en tegelijkertijd de druk om wel de openstaande vacatures in te vullen.

Voor wie is de training ‘Ethiek & Dilemma’s’ geschikt?

De training is uitermate geschikt voor een recruiter, intercedent, leidinggevende/manager of een andere functie waarbij je in aanraking komt met klanten. Deze training is in samenwerking met de Academy for Recruitment.

Duur

Deze training duurt 1 dag van 09:30 tot 16:30 uur.

Prijs

De kosten voor deze training bedragen € 425 (excl. BTW).

Onderwerpen die aan bod komen bij de training ‘Ethiek & Dilemma’s’

Na afloop van deze training ben je in staat om:

  • In te schatten wat wel mag, niet mag, grijs gebied is en wanneer het strafbaar is;
  • Als organisatie een statement te maken over ethiek;
  • Je voordeel te behalen door een juiste handeling.

Bovendien heb je kennis van:

  • Keuzes en mogelijkheden die je hebt bij discriminatie;
  • Ethiek en ethische vraagstukken in de praktijk;
  • Wet- en regelgeving in Nederland;
  • Dilemma’s die je tegenkomt in de praktijk.
Inschrijven voor de cursus Ethiek & Dilemma’s?

Wil jij op de hoogte blijven van alle laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan nu in.

Schrijf je nu in!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en krijg direct 12 tips die je kunt toepassen om jouw videokwaliteiten te verhogen. Op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en bekijk direct 12 tips om jouw video recruitment skills naar een hoger niveau te tillen.