Training Interviewtechnieken

Heb je behoefte aan een verdiepingsslag in je gesprekken? Tijdens de training interviewtechnieken leer je de juiste vragen te stellen zodat je meer en betere plaatsingen kunt realiseren. Je leert om meer resultaat uit je interviews te halen zodat je nóg professioneler overkomt bij zowel kandidaten en sollicitanten als opdrachtgevers.

Wat je leert tijdens de training Interviewtechnieken

Deze zeer praktijkgerichte training geeft je meer grip op je gespreksvoering. Met deze training ben je in staat om een verdiepingsslag in je gespreksvoering te maken. Je krijgt meer inzicht in je gesprekspartner. Je leert immers de juiste vragen te stellen om zo de (commerciële) kansen uit de aanvraag van je opdrachtgever te benutten met als doel: het realiseren van meer en betere plaatsingen.

Voor wie is de training ‘Interviewtechnieken’ geschikt?

Iedereen die inzicht wil krijgen in gespreks- en interviewtechnieken. Iedereen die wil oefenen met gespreks- en interviewtechnieken, zodat betere gesprekken gevoerd kunnen worden met kandidaten en opdrachtgevers. Het (aanvangs)niveau van deze training is mbo+.

Aanpak online training

Ter voorbereiding op de online training duik je eerst in de theorie. Vervolgens ontvang je een inlog tot de digitale trainingstool Zoom. Tijdens deze training oefen je met het toepassen van de interviewtechnieken.

Aanpak met klassikale bijeenkomst

De training interviewtechnieken wordt op een blended manier aangeboden. Dat betekent dat de training bestaat uit een mix van leeractiviteiten: Online leren (een voorbereidende opdracht), klassikaal leren én leren op de werkplek. De theorie bereid je thuis voor, zodat er tijdens de klassikale bijeenkomst meer tijd is voor verdieping en oefenen. Maar dan ben je er nog niet! Na de klassikale bijeenkomst ga je namelijk met een aantal praktijkopdrachten aan de slag. Hier leer je verder door te ervaren, te interacteren en te reflecteren. Het liefst samen met je leidinggevende of een collega als buddy!

Duur

Deze training duurt 1 dag (2 dagdelen). Bij deze training horen voorbereidende theorie & opdrachten. De studiebelasting hiervoor is 8 uur.

Investering

De kosten voor deze training bedragen € 545 (excl. btw). Dit is inclusief lesmateriaal.

Na afronding van deze training ontvang je een bewijs van deelname.

Onderwerpen die aan bod komen bij de training ‘Interviewtechnieken’

Na afloop van deze training ben je in staat om:

  • Gebruik te maken van het VIS-model (Voorbereiding, Informatie en Slot van een gesprek);
  • Verschillende vraagsoorten in te zetten om zo je doel te bereiken;
  • Intakegesprekken te voeren met het VIS model en het waardenwiel.

Bovendien heb je kennis van:

  • De LSD-methodiek (Luisteren, Samenvatten en Doorvragen);
  • De STAR-methodiek (Situatie, Taak, Actie en Resultaat);
  • Het aannemen van een aanvraag en contact met een opdrachtgever;
  • Het waardenwiel.
Inschrijven voor de cursus Training Interviewtechnieken?

Ontvang nieuws en updates van de Academy for Recruitment