NBBU-CAO

Vind jij het soms ook lastig om up to date te blijven van de laatste wijzigingen van de NBBU-CAO? Wil jij deze CAO zodanig leren kennen dat jij jouw uitzendkrachten en opdrachtgevers op een professionele manier kunt informeren? De training NBBU-CAO frist je kennis op en houdt je op de hoogte van de laatste wijzigingen.

In Nederland ontvangt ruim 30% van de beroepsbevolking in een flexibele contractvorm een inkomen. Veel van deze werknemers werken op basis van de NBBU-CAO. De nieuwe NBBU-CAO is afgesloten met de werknemerspartij LBV en is gedispenseerd van de algemeen verbindend verklaring (avv) van de ABU-CAO. Alleen de bij de NBBU aangesloten uitzendorganisaties kunnen de NBBU-CAO toepassen.

Kennis en actualiteiten van de NBBU-CAO

Kennis van de NBBU-CAO is essentieel om klanten en werknemers goed te informeren, maar ook om te voorkomen dat er fouten worden gemaakt. Fouten die kunnen leiden tot boetes en naheffingen vanuit de controlerende instellingen. Naast het delen en opfrissen van kennis, nemen we ook de actualiteiten mee. Zo behandelt de trainer de Wet werk en zekerheid, de consequenties voor de flexbranche, de beloningsregeling van de NBBU-CAO en de geldende doelgroepregelingen. Deze interactieve training kenmerkt zich door praktijkopdrachten. Daar waar nodig leggen we de relatie met wet- en regelgeving uit het reguliere arbeidsrecht en krijg je inzicht hoe de regels in de praktijk werken. Na het volgen van de workshop ben je (weer) helemaal op de hoogte hoe je de huidige NBBU-CAO moet toepassen.

Voor wie is de NBBU-CAO training geschikt?

Deze training is uitermate geschikt voor iedereen in de flexbranche die te maken heeft met de NBBU-CAO en die zijn/haar kennis over deze CAO wil opfrissen.

CAO en lesmateriaal

Uiteraard ontvang je de nieuwste versie van de NBBU-CAO en een map met relevant lesmateriaal.

Bewijs van deelname en PE-punten

Deelnemers die de dag volledig bijwonen, ontvangen na afloop een bewijs van deelname. Stichting Normering Arbeid (SNA) kent 6 PE-punten toe aan deze workshop.

Duur

Deze training duurt 1 dag (2 dagdelen).

Kosten

De kosten voor deze training bedragen € 425 (excl. BTW).

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Totstandkoming NBBU-CAO;
  • Fasensystematiek en rechtspositie;
  • Uitzendbeding en ULV;
  • Opvolgend werkgeverschap;
  • Wet werk en zekerheid waaronder: Ketenbepalingen, aanzegtermijn, proeftijden, transitievergoeding, wijzigingen ontslagrecht;
  • Toepassing beloningsregeling;
  • Wegvallen werk;
  • Reserveringen, scholing en pensioen;
  • Ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Ook is er de mogelijkheid om jouw specifieke, belangrijke vragen en cases in te brengen.

Wil jij graag een efficiënter recruitmentproces?