fbpx

Stevig staan – succesvol omgaan met grensoverschrijdend gedrag

Krijg jij in jouw werkzaamheden weleens te maken met grensoverschrijdend gedrag? Vind je het lastig om hiermee om te gaan? Zou je willen leren hoe je grensoverschrijdend gedrag kunt begrenzen en agressie kunt de-escaleren? Deze training leert je welke vormen van grensoverschrijdend gedrag er zijn, hoe jouw eigen (non-)verbale gedrag van invloed is op de agressie van de ander en van de ander op jou en hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

(preventieve) maatregelen
Mensen worden steeds mondiger en nemen met bepaalde antwoorden en gedrag geen genoegen meer. Dit zien we niet meer alleen terug in bepaalde branches maar over de gehele linie. Steeds meer mensen krijgen in hun werkomgeving te maken met een vorm van grensoverschrijdend gedrag. Training in omgang met grensoverschrijdend gedrag is belangrijk. De Arbeidsomstandighedenwet omschrijft een wettelijke plicht tot traumabeleid voor werknemers. Daarnaast is het ook in het belang van de werkgever om preventieve maatregelen te nemen. Personeel dat geconfronteerd wordt met geweld is voor werkgevers een bron van zorg door angst voor herhaling, slechtere prestaties, verminderde motivatie en herhaald ziekteverzuim. In het ergste geval kunnen voorvallen zelfs leiden tot posttraumatische stressstoornissen. Het aanvankelijke financiële voordeel van het niet nemen van preventieve maatregelen, wordt teniet gedaan door de psychische klachten.

Als je in staat bent om mee te buigen met de ander en jouw eigen gedrag beter te sturen de-escaleer en begrens je grensoverschrijdend gedrag. Jouw eigen gedrag als professional is hierin zeer bepalend. Hoe meer zelfcontrole je hebt, des te makkelijker je het gedrag van de ander op positieve wijze kunt beïnvloeden.

Voor wie is de training geschikt?
Voor iedereen die met mensen werkt en wel eens met grensoverschrijdend gedrag te maken heeft, of die hier preventief over wil leren en mee wil oefenen.

Trainer/Acteur
ARTRA werkt met een zeer ervaren trainer en acteur. De acteur wordt de hele dag ingezet, zodat het geleerde direct in de praktijk kan worden toegepast.

Duur
Deze training duurt 1 dag (2 dagdelen).

Kosten
De kosten voor deze training bedragen € 425 (excl. BTW).

Stevig staan – succesvol omgaan met grensoverschrijdend gedrag
Na afloop van deze training ben je in staat om:

  • Verschillende soorten spanning bij jezelf te herkennen;
  • Verschillende soorten agressie bij de ander te herkennen;
  • Jouw zelfcontrole terug te pakken;
  • Gedrag van de ander en jezelf te de-escaleren door verschillende technieken.

Bovendien bespreek je:

  • Omgangsregels in de verwerking na confrontatie met agressie toe te passen.
  • De verschillende rollen van jouw collega’s in een dergelijke situatie;
  • Casuïstiek waarmee je jouw eigen gespreksstijl kunt ontwikkelen.
Inschrijven voor de cursus Stevig staan – succesvol omgaan met grensoverschrijdend gedrag?

Wil jij op de hoogte blijven van alle laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan nu in.

Schrijf je nu in!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en krijg direct 12 tips die je kunt toepassen om jouw videokwaliteiten te verhogen. Op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en bekijk direct 12 tips om jouw video recruitment skills naar een hoger niveau te tillen.