Training Stevig staan – succesvol omgaan met grensoverschrijdend gedrag

Heb jij in jouw werkomgeving wel eens te maken met grensoverschrijdend gedrag? Vind je het lastig om hiermee om te gaan? Zou je willen leren hoe je grensoverschrijdend gedrag kunt begrenzen en agressie kunt de-escaleren? Deze training leert je welke vormen van grensoverschrijdend gedrag er zijn, hoe jouw eigen (non-)verbale gedrag van invloed is op de agressie van de ander en van de ander op jou en hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

(Preventieve) Maatregelen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen

Mensen worden steeds mondiger en nemen met bepaalde antwoorden en gedrag geen genoegen meer. Dit zien we in iedere branche terug. Steeds meer mensen krijgen in hun werkomgeving te maken met een vorm van grensoverschrijdend gedrag. Training in omgang met grensoverschrijdend gedrag is belangrijk. De Arbeidsomstandighedenwet omschrijft een wettelijke plicht tot traumabeleid voor werknemers. Daarnaast is het ook in het belang van de werkgever om preventieve maatregelen te nemen. Personeel dat geconfronteerd wordt met geweld is voor werkgevers een bron van zorg. Medewerkers die geconfronteerd zijn met agressie kunnen bang zijn voor herhaling, slechter presteren, minder gemotiveerd zijn en vaker zich vaker ziek melden. In het ergste geval kunnen voorvallen zelfs leiden tot posttraumatische stressstoornissen. Het aanvankelijke financiële voordeel van het niet nemen van preventieve maatregelen, wordt teniet gedaan door de (psychische) klachten en verminderde prestaties.

Als je in staat bent om mee te buigen met de ander en jouw eigen gedrag beter kunt sturen de-escaleer en begrens je grensoverschrijdend gedrag. Jouw eigen gedrag als professional is hierin zeer bepalend. Hoe meer zelfcontrole je hebt, des te makkelijker je het gedrag van de ander op positieve wijze kunt beïnvloeden.

Voor wie is de training geschikt?

Voor iedereen die met mensen werkt en wel eens met grensoverschrijdend gedrag te maken heeft, of die hier preventief over wil leren en mee wil oefenen.  Het (aanvangs)niveau van deze training is mbo+.

Medewerking van een Trainer/Acteur

De training wordt verzorgd door een zeer ervaren trainer en acteur. De acteur wordt de hele dag ingezet, zodat het geleerde direct in de praktijk kan worden toegepast.

Duur

Deze training duurt 1 dag (2 dagdelen). Daarnaast heb je een studiebelasting van ongeveer 4 uur.

Kosten

De kosten voor deze training bedragen € 425 (excl. btw). Het lesmateriaal zit hierbij inbegrepen.

 

Na afronding van deze training ontvang je een bewijs van deelname.

Stevig staan – succesvol omgaan met grensoverschrijdend gedrag
Na afloop van deze training ben je in staat om:

  • Verschillende soorten spanning bij jezelf te herkennen;
  • Verschillende soorten agressie bij de ander te herkennen;
  • Jouw zelfcontrole terug te pakken;
  • Gedrag van de ander en jezelf te de-escaleren door verschillende technieken.

Bovendien bespreek je:

  • Omgangsregels in de verwerking na confrontatie met agressie toe te passen.
  • De verschillende rollen van jouw collega’s in een dergelijke situatie;
  • Casuïstiek waarmee je jouw eigen gespreksstijl kunt ontwikkelen.
Inschrijven voor de cursus Training Stevig staan – succesvol omgaan met grensoverschrijdend gedrag?