Recordaantal vacatures bij gemeenten

In het vierde kwartaal van 2020 lag het aantal door gemeenten geplaatste vacatures 32% hoger dan een kwartaal eerder, en 4% hoger dan het voorgaande jaar. Er werden in het vierde kwartaal van 2020 maar liefst 4.827 vacatures online gezet door gemeenten. Een deel van die vacatures is moeilijk vervulbaar. Zo’n 14% van de gemeentelijke vacatures staat zelfs langer dan een half jaar open.

Moeilijk vervulbare vacatures

Bij gemeenten zijn bouwkunde/civiele techniek, ruimtelijke ordening/milieu en financieel/economisch de gebieden waarin procentueel gezien de meeste vacatures moeilijk vervulbaar zijn. Er is bijvoorbeeld erg grote vraag naar bouwkundig inspecteurs, stedenbouwkundigen en beleidsmedewerkers ruimtelijke ordening en milieu.

Moeite met vervullen vacatures

De arbeidsmarkt is nog steeds krap en daar lijkt geen verandering in te komen. Veel gemeenten hebben volgens de Personeelsmonitor van het A & O fonds bovendien de indruk dat zij last hebben van een slecht imago als werkgever. Dit betekent dat gemeenten alle zeilen moeten bijzetten om het groeiende aantal vacatures te vervullen en zo te zorgen voor continuïteit van de bedrijfsvoering.

Recruitmentproces optimaliseren

Het snel vervullen van vacatures begint bij de basis: een goed recruitmentproces. Dit proces blijkt vaak nog veel meer geoptimaliseerd te kunnen worden. Dit leidt tot een betere ervaring van sollicitanten, een betere candidate experience. Sollicitanten haken minder snel af en het imago van de organisatie als werkgever verbeterd. Een geoptimaliseerd proces zorgt ervoor dat recruiters of HR-professionals efficiënter werven.

Snel aan de slag met het verbeteren van het recruitmentproces? Download dan hier de whitepaper Het optimaliseren van het recruitmentproces

Opleiding Recruitment professional

Recruitment is echt een vak. Een vak in ontwikkeling ook. Vaak kan er nog veel verbeterd worden aan de werving & selectie van medewerkers. Nieuwe of andere wervingskanalen inzetten om vacatures te vervullen. Zelf actief op zoek gaan naar kandidaten. Betere vacatureteksten schrijven. De ervaring van sollicitanten verbeteren. Als recruiter of HR-professional belast met het werven van personeel ben je nooit uitgeleerd. Maar je kunt wel zorgen voor een stevige basis! Zet de eerste stap voor die basis vandaag en bekijk het programma van de opleiding Recruitment Professional.

Bespaar tijd, geld en moeite met een optimaal recruitmentproces. 

Leer tijdens de opleiding Recruitment Professional hoe je jouw recruitmentproces kunt optimaliseren en (nog) meer impact kunt maken als recruiter.

Je gaat een half jaar, startend op 17 september 2021, in op onderwerpen als Personal Branding, de Candidate Experience en Employer Branding. Diepgaande kennis die je meteen kunt toepassen in de praktijk!

Je vindt hier alle informatie over de opleiding Recruitment Professional. Schrijf je nu in! 

11 modules + 1 Examendag

Start in september 
Prijs: 3350,-