ER KOMEN EINDELIJK VACATURES OP DE MARKT DIE ÉCHT VERTELLEN WAT EEN BAAN INHOUDT.

16 okt 2017

Heb je al meerdere keren meegemaakt dat je nieuwe baan totaal anders was dan de vacature je had beloofd? Het nieuwe bedrijf Spielwork maakt hier korte metten mee.  Op Spielwork.com word je als werkzoekende niet meer murw geslagen met termen als ‘hands-on teamplayer’ en ‘negen-tot-vijfmentaliteit’, maar lees je wat een baan écht inhoudt.

Eeuwige herhaling
CEO Manus Aa kwam op het idee voor Spielwork toen hij anderhalf jaar geleden zelf een nieuwe baan zocht: “Het viel me op dat vrijwel elke vacature er hetzelfde uitzag”, vertelt Manus. “Bijna overal las ik: ‘We zijn een jong, dynamisch bedrijf op zoek naar een hands-on teamplayer zonder negen-tot-vijfmentaliteit.’”

VAAG
Saai én vaag, vond hij, want wat houdt de functie nou eigenlijk in? Wat doe je precies op een dag? Wat zijn de leuke dagen? En wat de mindere? Volgens Manus geeft 99 procent van de vacatureteksten hier geen antwoord op. 

ZO REALISTISCH MOGELIJK
En dus gaat Spielwork dat anders doen. In samenwerking met recruiters en werknemers van de aangesloten bedrijven maakt Spielwork vacatures die een zo realistisch mogelijk beeld van een baan geven. En dat gebeurt niet alleen aan de hand van platte (saaie) tekst, de vacatures worden ook aangevuld met infographics, foto’s en video’s.

OP ZOEK? 
Dus, ben jij op zoek naar een baan waar je eindelijk eens niet het idee hebt dat je erin bent geluisd (en dat hands-on mentaliteit ineens betekende dat je de hele dag koffie staat te zetten), neus dan vooral even rond op deze website. Bedrijven als KPN, Nespresso, TNT,​ Nuon en Van Lanschot​ Kempen sloten zich al aan, dus dat belooft best wel heel veel goeds.

Bron: Lindanieuws

Delen op Social Media

terug naar overzicht

INITIATIEFNEMERS EN PARTNERS

Realisatie: 7U Digital Originals