Recruiter worden

Opleiding tot recruiter

Recruitment is een veelzijdig en dynamisch vak. Organisaties zijn volop op zoek naar recruiters. Zo zijn er in 2021 meer dan 25.000 vacatures voor recruiters online gezet. Als recruiter ben je nieuwsgierig en wil je weten wat jouw kandidaten drijft en motiveert. Om succesvol te zijn als recruiter heb je onder andere een behoorlijke dosis communicatieve vaardigheden nodig. Als recruiter heb je namelijk veel contact met (potentiële) klanten en kandidaten. Je begeeft je op het snijvlak van HR en marketing. Het leggen van nieuwe contacten, overtuigen van je (interne) klant, interviewen van kandidaten, netwerken en (verkoop)gesprekken voeren gaan vaak niet vanzelf. Dat vraagt communicatieve en commerciële vaardigheden. Met deze vaardigheden kun je met plezier en succes aan de slag als (junior) recruiter!

Opleiding basisvaardigheden recruiter

We hebben daarom een opleiding (leerlijn) samengesteld waarin de basisvaardigheden die recruiters nodig hebben aan de orde komen. Dat begint met jezelf goed neerzetten. Vervolgens ga je aan de slag met het inventariseren van de vacature en daarna natuurlijk het vervullen van die vacature. Na het volgen van deze opleiding heb je echt de basis van recruitment onder de knie.

Modules van de opleiding WordRecruiter

De opleiding WordRecruiter bestaat uit 5 eendaagse trainingen. Deze trainingen volg je op vaste dagen, in een vaste groep. Het is dus echt een opleiding waar je van en met elkaar leert. Ervaringen en ideeën uitwisselen, sparren, feedback geven en reflecteren, het komt allemaal aan de orde tijdens deze opleiding. Hierdoor gaat het leerredenement omhoog. Bovendien bouw je ook nog een waardevolle contacten op met collega-recruiters.

De vijf trainingen:

Verrassende afsluiting

De laatste dag wordt afgesloten met een inspirerende spreker die een geheel eigen kijk op het recruitmentvak heeft. Laat je verrassen!

Het resultaat

Na het volgen van deze opleiding heb je de kennis en basisvaardigheden die een recruiter nodig heeft om succesvol vacatures in te vullen. Je hebt vele aspecten van het recruitmentproces doorlopen, zodat je echt stevig in je schoenen staat als recruiter. Dat zorgt voor blije hiringmanagers en opdrachtgevers.

Duur

Deze opleiding duurt 5 dagen. De studiebelasting is daarnaast 8 uur.

Locatie

Utrecht

Prijs

Deze opleiding vergt een investering van € 1.995 (excl. btw). Een losse trainingsdag zou € 545 (excl. btw) kosten. Als je de opleiding in zijn geheel volgt krijg je dus een korting van bijna € 800!

De vijf modules van WordRecruiter

Online personal branding & searchen

Wil jij leren om online gevonden te worden door de doelgroep die voor jou belangrijk is? Tijdens de training online personal branding & searchen krijg je tools om klanten en werkzoekenden professioneel te benaderen. Je leert hoe je optimaal gebruik kunt maken van jouw personal brand.

Bekijk de training

Vacature-intake en wervingsadvies

Tijdens deze training leer je hoe je een vacature inventariseert, zodat je deze succesvol kunt invullen. Daarna besteed je aandacht aan het geven van een wervingsadvies. Hoe kun je een dergelijk advies gemotiveerd geven?

Bekijk de training

Pitchen en Netwerken

Gaat het jou goed af om te vertellen wie je bent, wat je doet en wat dat zo bijzonder maakt? Met de training Pitchen & Netwerken leer jij in een dag hoe je een ijzersterke pitch maakt en hoe je deze kunt inzetten op de juiste momenten.

Bekijk de training

Interviewtechnieken

Heb je behoefte aan een verdiepingsslag in de gespreksvoering? Tijdens de training interviewtechnieken leer je de juiste vragen stellen zodat je meer en betere plaatsingen kunt realiseren. Je leert om meer resultaat uit je interviews te halen zodat je nóg professioneler overkomt bij zowel kandidaten als opdrachtgevers.

Bekijk de training

Wervende vacatureteksten schrijven

Wil jij een wervende vacaturetekst schrijven maar weet je niet goed hoe je dat moet doen? Tijdens de training wervende vacatureteksten schrijven helpen we jou je tekst scherp te verwoorden. Tevens gaan we dieper in op de Wet Gelijke Behandeling. Na deze training glijdt jouw pen voortaan over het papier.

Bekijk de training

 

Modules van de opleiding WordRecruiter

De opleiding WordRecruiter bestaat uit 5 eendaagse trainingen. De volgende modules komen aan bod:

Inschrijven voor de cursus Recruiter worden?

Ontvang nieuws en updates van de Academy for Recruitment