Internationaal searchen

Ben jij binnen jouw flexorganisatie bezig met het vinden van kandidaten in bijvoorbeeld Polen, Tsjechië, Roemenië, Spanje, Portugal of elders buiten Nederland? En wil je nog meer van die kandidaten? Zorg dan dat je meer inzicht krijgt in het internationale sourcing proces: het online vinden van kandidaten en contactgegevens, die passen op je vacature, in welke taal dan ook en die nog niet op jouw vacature hebben gereageerd!

De training Internationaal Searchen leert je om meer rendement te halen uit niet alleen jouw social media kanalen, maar ook uit andere “gewone internationale websites”. Jouw eigen branche, doelgroep en land komt in deze training centraal te staan, waardoor jij echt het verschil kan maken voor jouw kandidaat en opdrachtgever.

Resultaat

  • Je hebt meer inzicht in welke online kanalen geschikt zijn voor jouw specifieke doelgroep.
  • Je bent in staat om makkelijk kandidaten en contactgegevens te vergaren.
  • Je weet hoe je online tooling in kan zetten, waardoor jouw prioriteit verhoogt.

Voor wie?

Deze training is voor iedereen geschikt die zich bezighoudt met het werven in het buitenland. Het (aanvangs)niveau van deze training is mbo+. Deze training kan ook in het Engels worden gegeven.

De meerwaarde van internationaal searchen

Steeds meer flexorganisaties richten zich op het internationaal werven om nationaal vacatures te kunnen vervullen. De standaarden van vroeger gelden niet meer, niet iedereen klikt meer door naar je vacature. Veel intercedenten en consulenten zijn opgevoed met de kaartenbak of de eigen systeem/database en het persoonlijke gesprek. In de loop van de jaren hebben we (bijna) allemaal een LinkedIn account, zijn we lid van Facebook, Twitter, Instagram en wellicht Snapchat, maar we vertrouwen nog steeds op ons eigen systeem en onze eigen methodieken. Is dat nog wel genoeg?

Aanpak

De training is hands-on en direct toepasbaar in de praktijk.

Duur

De training duurt 1 dag (2 dagdelen).

Investering

Deze training kost € 595 (excl. btw). Het lesmateriaal is hierbij inbegrepen.

Inschrijven

Wil jij je inschrijven voor de training Internationaal searchen? Kies hieronder het gewenste startmoment en vul vervolgens het inschrijfformulier in.

Na afronding van deze training ontvang je een bewijs van deelname.

Online training 

In verband met het Coronavirus zal de training van 26 mei online gegeven worden. Deelnemers zullen hier tijdig over geïnformeerd worden. Tijdens de training hebben de deelnemers contact via Zoom, dé digitale online oplossing voor de traditionele klassikale bijeenkomst, met hun eigen trainer en collega-deelnemers. Ze hebben hiervoor uitsluitend een internetverbinding en computer nodig, eventueel aangevuld met een webcam.

Deze onderwerpen worden tijdens de training Internationaal sourcen behandeld:

  • Personal branding
  • Social media
  • Zoekmachines
  • Boolean Search
  • Online productivity tools

Wil jij graag een efficiënter recruitmentproces?