The Bridge Burn-out Indicator

Bij medewerkers die zich ziekmelden met psychische klachten is sprake van psychisch verzuim. Maar liefst tweederde van het ziekteverzuim in Nederland is psychisch van aard. In de leeftijd van 25 tot 45 jaar zijn psychische aandoeningen met 46% zelfs de…

Investering ex. BTW
€99,00

Bij medewerkers die zich ziekmelden met psychische klachten is sprake van psychisch verzuim. Maar liefst tweederde van het ziekteverzuim in Nederland is psychisch van aard. In de leeftijd van 25 tot 45 jaar zijn psychische aandoeningen met 46% zelfs de belangrijkste oorzaak van ziekteverzuim. En als medewerkers uitvallen, dan leidt dat weer tot meer druk op de andere medewerkers die nog wel aan het werk zijn. Zij krijgen dan ook te maken met hoge werkdruk en de stress die daaruit voortvloeit en zo neemt de kans op nog meer verzuim toe. Een vicieuze cirkel dus.

Het leidde recent al tot een oproep van werkgeversvereniging AWVN. Zij wil een krachtige aanpak van ziekteverzuim als gevolg van mentale klachten. Ze roept werkgevers op om werk te maken van programma’s die helpen mentale klachten te voorkomen.

Voorkomen is beter dan genezen

Het is dus cruciaal dat psychische klachten vroegtijdig onderkend worden. Heb je het vermoeden dat medewerkers tegen een burn-out aanzitten? Of wil je juist preventief testen hoe het met de mentale gesteldheid van medewerkers gesteld is? Dan kun je medewerkers de The Bridge Burnout Indicator in laten vullen.

Wetenschappelijk onderbouwd

The Bridge Burnout Indicator is een wetenschappelijk ontwikkelde burn-out test om werkgeluk te meten en burn-out te voorkomen. Met een professionele burn-out test krijg je niet alleen inzicht in burn-out verschijnselen, maar ook in het werkgeluk van de medewerker. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bij het tijdig signaleren van indicaties van een burn-out, een daadwerkelijke burn-out voorkomen kan worden.

Meet burn-out én werkgeluk

The Bridge Burnout indicator is uniek omdat de test burn-out én werkgeluk meet. Dit is belangrijk omdat ook de aanwezigheid van werkgeluk van belang is voor het wel of juist niet ontwikkelen van een burn-out.

De opbouw van de test

Burn-out wordt gemeten met scores op 4 dimensies:

 1. Vermoeidheid: Medewerkers die hier hoog op scoren hebben een laag energielevel en voelen zich fysiek uitgeput;
 2. Mentale afstand tot het werk: Medewerkers die hier hoog op scoren neme (fysiek) afstand van het werk en vermijden contact met bijvoorbeeld collega’s;
 3. Cognitief overbelast: Medewerkers die hier hoog op scoren vinden helder nadenken en nieuwe dingen leren moeilijk;
 4. Emotioneel overbelast: Medewerkers die emotioneel overbelast zijn hebben een lage tolerantiegrens en voelen zich snel gefrustreerd en geïrriteerd.

Werkgeluk wordt gemeten met scores op:

 1. Betrokkenheid op het werk: Medewerkers die hier hoog op scoren hebben een energieke en effectieve betrokkenheid met hun werkzaamheden;
 2. Proactieve vitaliteit: Medewerkers die hier goed op scoren zorgen er proactief voor dat zij voldoende energie, motivatie en inspiratie hebben om goed te presteren;
 3. Werktevredenheid; Medewerkers die hier hoog op scoren krijgen energie van hun werk;
 4. Betrokkenheid bij de organisatie: Medewerkers voelen zich verbonden met en betrokken bij hun werkgever.

Met deze test:

 • Meet je de oorzaken van (te) hoge werkdruk;
 • Krijg je scores op burn-out én werkgeluk;
 • Signaleer je de meest voorkomende (voor)tekenen van spannings- en burn-out klachten;
 • Krijg je een indicatie van werktevredenheid en betrokkenheid van de medewerker.

Prijs

The Bridge Burnout Indicator kost € 99 (excl. btw). Deelnemers ontvangen een uitgebreide rapportage.

Het is ook mogelijk om een telefonische toelichting van een half uur van een van onze adviseurs te krijgen. Dit kost € 50 (excl. btw).

Uiteraard is de test ook, met een aantrekkelijke korting, in te zetten voor een grote(re) groep medewerkers. Infomeer naar de mogelijkheden.

Meer weten of bestellen

Wil de test aanschaffen of wil je meer weten over The Bridge Burnout Indicator? Neem dan contact op met ons via info@academyforrecruitment.nl of bel ons: 085 4865200