Werving en selectie voor
niet-recruiters - De online proeverij

Het werven en selecteren van nieuwe medewerkers is zo makkelijk nog niet. Waar begin je? Hoe schrijf je een wervende vacaturetekst? Welke kanalen kun je inzetten om een vacature te vervullen? Zomaar wat vragen die bij jou kunnen spelen als je het verzoek krijgt om een medewerker te werven. 

De Academy for Recruitment helpt je daarbij. Kom gratis langs bij onze online proeverij en ontvang handige tips en weetjes over werving en selectie. Daarnaast kan je al jouw vragen stellen. 

Details van de online proeverij

Wat:
Online proeverij Werving en Selectie voor niet-recruiters.

Waar:
Online

Duur:
60 minuten

Kosten:
Gratis

Wanneer:

Dinsdag 28 februari 12:30 – 13:30

Woensdag 1 maart 9:30 – 10:30

Donderdag 2 maart 15:30 – 16:30

Meld je aan voor de online proeverij

Romeo van Academy for Recruitment als contactpersoon

Vragen over de online Proeverij?

Telefoon: 085 – 4865200
E-mail: info@academyforrecruitment.nl

Personeelstekort is de grootste zorg van MKB-ondernemers

 

Een kwart van de MKB-ondernemers ligt er ’s nachts zelfs wakker van. Dat is begrijpelijk, want een vacature die 2 maanden open staat, kost al snel 30 procent van een gemiddeld jaarsalaris. Dat komt onder andere door een verlies aan productiviteit en omzet.

En dat is nog niet alles…
Gebrek aan personeel leidt tot hoger ziekteverzuim door hogere druk op andere medewerkers en er worden meer fouten gemaakt.

Ben jij, naast je huidige werkzaamheden, bezig met het werven van nieuwe collega’s?
Dan ligt er dus een belangrijke taak voor je. Vacatures wil je zo snel mogelijk vervullen. Maar hoe dan? Iedereen is immers op zoek naar personeel. 

  • Waar begin je?
  • Hoe schrijf je een wervende vacaturetekst?
  • Welke kanalen kun je inzetten om een vacature te vervullen?

Geen nood. Dat is allemaal te leren.

Onze opleiding Werving & Selectie voor niet-recruiters is speciaal voor jou bedoeld. Of je nu als ondernemer, secretaresse, afdelingsmanager of medewerker binnendienst verantwoordelijk bent voor het werven van personeel. In vijf dagen leren wij jou hoe je vacatures zo snel mogelijk vervult.

Veelgestelde vragen over de opleiding Werving & Selectie voor niet-recruiters

De opleiding bestaat uit vijf trainingen. Het is echter mogelijk om de trainingen ook ‘los’ te volgen. Heb je bijvoorbeeld alleen behoefte aan een training Sollicitatiegesprekken voeren dan kun je je inschrijven voor (alleen) deze training.

Als je verantwoordelijk bent voor het werven van nieuwe medewerkers maar je hebt geen achtergrond in of kennis van recruitment. Je doet werving en selectie er als het ware bij. Ook als je bepaalde aspecten van het werving- en selectieproces niet goed beheerst (bv vacatureteksten schrijven, de functie inventariseren of de juiste wervingskanalen inschakelen) is deze opleiding geschikt voor jou.

Deze opleiding is bestemd voor iedereen die niet dagelijks met het werven en selecteren van medewerkers bezig is. Het is voor jou een taak ‘erbij’, zonder dat je een achtergrond hebt in werving en selectie. Het aanvangsniveau van deze opleiding is mbo.  

Ja, dat is mogelijk. De opleiding draagt bij aan het vergroten van arbeidsmarktvaardigheden en komt daarmee in aanmerking voor STAP-budget. Deze subsidie van maximaal € 1000 kan iedereen met een binding tot de Nederlandse arbeidsmarkt een keer per jaar aanvragen.

Deze opleiding is speciaal opgezet voor niet-recruiters. De opleiding is laagdrempelig. Recruitmentjargon wordt vermeden en de trainers houden er rekening mee dat zij met deelnemers te maken hebben die geen achtergrond hebben in werving & selectie.

Denk je dat deze opleiding bij je past? Maak kennis met ons tijdens de online proeverij

Tijdens de gratis online proeverij delen wij alvast kennis over werving en selectie zodat je weet wat je van de opleiding kan verwachten. Daarnaast kun je vragen stellen en je kunt kennismaken met onze trainers. Zien we je binnenkort?