Online proeverij voor de opleiding Werving en Selectie voor niet-recruiters

Kosten:
Gratis

Eerst kennismaken

Wij kunnen ons voorstellen dat je niet zomaar een opleiding wilt gaan volgen. Het vergt immers een behoorlijke tijdsinvestering en het is ook niet gratis. Daarom bieden wij de mogelijkheid om tijdens een online proeverij kennis te maken met de opleiding.

In een uur geven we je kennis mee over werving en selectie. Per module van de opleiding krijg je ook handige tips die je direct kunt toepassen. Door quizvragen te beantwoorden zie je gelijk of er nog onderdelen van je wervingsproces zijn die aandacht kunnen gebruiken.  Daarnaast kun je meteen vragen stellen.  

Details van de online proeverij

Wat:
Online proeverij (webinar) Werving en Selectie voor niet-recruiters

Waar:
Online

Duur:
60 minuten

Kosten:
Gratis

Wanneer:
Op dit moment is er geen proeverij meer ingepland. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor niet-recruiters om nuttige tips te ontvangen en op de hoogte te blijven van toekomstige gratis webinars. 

Het personeelstekort is de grootste zorg van MKB-ondernemers

 

Een kwart van de MKB-ondernemers ligt er ’s nachts zelfs wakker van. Dat is begrijpelijk, want een vacature die 2 maanden open staat, kost al snel 30 procent van een gemiddeld jaarsalaris. Dat komt onder andere door een verlies aan productiviteit en omzet.

En dat is nog niet alles…
Gebrek aan personeel leidt tot hoger ziekteverzuim door hogere druk op andere medewerkers en er worden meer fouten gemaakt.

Ben jij, naast je huidige werkzaamheden, bezig met het werven van nieuwe collega’s?
Dan ligt er dus een belangrijke taak voor je. Vacatures wil je zo snel mogelijk vervullen. Maar hoe dan? Iedereen is immers op zoek naar personeel. 

  • Waar begin je?
  • Hoe schrijf je een wervende vacaturetekst?
  • Welke kanalen kun je inzetten om een vacature te vervullen?

Geen nood. Dat is allemaal te leren.

Onze opleiding Werving & Selectie voor niet-recruiters is speciaal voor jou bedoeld. Of je nu als ondernemer, secretaresse, afdelingsmanager of medewerker binnendienst verantwoordelijk bent voor het werven van personeel. In vijf dagen leren wij jou hoe je vacatures zo snel mogelijk vervult.

Veelgestelde vragen over de opleiding

De opleiding bestaat uit vijf trainingen. Het is echter mogelijk om de trainingen ook ‘los’ te volgen. Heb je bijvoorbeeld alleen behoefte aan een training Sollicitatiegesprekken voeren dan kun je je inschrijven voor (alleen) deze training.

Als je verantwoordelijk bent voor het werven van nieuwe medewerkers maar je hebt geen achtergrond in of kennis van recruitment. Je doet werving en selectie er als het ware bij. Ook als je bepaalde aspecten van het werving- en selectieproces niet goed beheerst (bv vacatureteksten schrijven, de functie inventariseren of de juiste wervingskanalen inschakelen) is deze opleiding geschikt voor jou.

Deze opleiding is bestemd voor iedereen die niet dagelijks met het werven en selecteren van medewerkers bezig is. Het is voor jou een taak ‘erbij’, zonder dat je een achtergrond hebt in werving en selectie. Het aanvangsniveau van deze opleiding is mbo.  

Ja, dat is mogelijk. De opleiding draagt bij aan het vergroten van arbeidsmarktvaardigheden en komt daarmee in aanmerking voor STAP-budget. Deze subsidie van maximaal € 1000 kan iedereen met een binding tot de Nederlandse arbeidsmarkt een keer per jaar aanvragen.

Deze opleiding is speciaal opgezet voor niet-recruiters. De opleiding is laagdrempelig. Recruitmentjargon wordt vermeden en de trainers houden er rekening mee dat zij met deelnemers te maken hebben die geen achtergrond hebben in werving & selectie.